- Reserveer beslist een tafel (en niet alleen in het hoogseizoen) bij onderstaande restaurants: ze zijn geliefd!
- Kies tussen middag ‘à midi’ (tussen 12.00-14.30) of de avond ‘le soir’ (18.30-20.30). Een hapje eten op andere tijden is vrijwel onmogelijk in Frankrijk.
- Kom op tijd, anders is de kok naar huis....
- In Frankrijk bestaat er niet zoiets als een lunchkaart. Tussen de middag lunchen kan voluit dineren zijn (wat veel fransen doen).
In het dorp zijn vele restaurants en snackbars. Voor iedere smaak en budget is er wat. Enkele ideeën, maar er is nog meer in het dorp...:
- Mosselen eet je bij Chez Nicole (de hele zaal - rechts van het café - eet alleen dit, of ham, meer te kiezen is er niet. Een begrip in het dorp en omgeving.)
- Bio eet je bij Le Green Bistro
- Hip is bij La Terrasse en naastgelegen terrasjes, of bij de tennisbaan
- Een daghap of andere simpele gerechten eet je bij Chez Edwige of Charlemagne (vanuit ‘la Girouette’ de eerste twee restaurantjes, lokaal geliefd)
- Traditioneel dineer je bij Hotel le Normandy
- Kom je van het strand dan is de Kraam Caline & Go een aanrader, met crêpes (zoet en hartig) & wafel (alleen bij mooi weer en in het seizoen)
Buiten het dorp, op de route van wandelingen, fietstochten of bezoek aan bezienswaardigheden, kunnen wij onderstaande restaurants aanbevelen, vanwege typische sfeer of specialiteit of locatie.
- La sirene Cap griz nez http://lasirene-capgrisnez.com/ (vis-specialiteiten restaurant aan zee, ook voor vlees -of vega verfijnd dineren)
- Le retour des flobarts 58 Rue Marin la Meslée, 62164 Audresselles Telefoon: 0033 (0)3 21 33 85 84 (lokaal klein vis restaurant, goede kwaliteit. ‘Marmite’ is een aanrader en moet tevoren besteld worden; de choucroute is ook een topper.)
- La presbytere https://www.restaurant-lepresbytere.fr/ (mooi terras en uitzicht)
- L’estaminet Le Saint Eloi https://www.estaminetlesainteloi.fr/ (Bazinghen, dorp op top van heuvel)
- L’estival Audinghen https://www.brasserie-lestival.fr/ (goed en gezellig, mooi terras)
- Boulogne le Chatillon http://www.le-chatillon.com/nl/een-restaurant-met-een-rijke-geschiedenis/ (midden in het havengebied, tussen de visverwerkende industrie)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie. Indien gewenst zullen we spoedig reageren.